Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 05 Diciembre 2016 00:00

L’Audiència dóna la raó Anglada, anul·la la sentencia del 14 d’abril de 2016, i no tornarà a ser jutjat

Valora este artículo
(236 votos)

Anglada: “Tot plegat havia estat una conxorxa i un muntatge per desacreditar-me i destruir-me políticament davant la societat”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

l’Audiència Provincial Secció 8 Penal (Barcelona), ha declarat nul·la la sentència de 14 d’abril de 2015, on s’obligava a repetir el judici a Josep Anglada per unes presumptes agressions a tes joves.

Anglada ja va estar absolt per la jutgessa María Gloria Pérez, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa, dels fets succeïts el 22 d’abril de 2012 que van acabar amb una denúncia contra ell per unes presumptes agressions a tres nois, un d’ells d’origen marroquí. En la sentència, la magistrada va donar validesa als testimonis que acompanyaven el regidor en el moment dels fets perquè van donar una versió "clara, rotunda i coincident", a diferència de les versions dels perjudicats. La jutgessa va considerar que els perjudicats i denunciants dels fets van donar versions "totalment" diferents.

Ara Anglada ja no tornarà a ser jutjat després que l’Audiència acceptes el recurs d’apel·lació sol·licitant la nul·litat de la sentència de 14 d’abril de 2016, cosa que va ser estimat.

Segons l’auto de l’Audiència, s’ha d'estimar el primer motiu de l'incident de nul·litat d’actuacions basat en la vulneració de la tutela judicial efectiva de l'art. 24.1 CE ja que es va procedir a la mateixa a decretar la nul·litat del judici i de la sentència d'instància per la falta de valoració per part del "jutge a quo" d'una prova documental mèdica en la seva sentència, que en realitat si va ser valorada implícitament, encara que no en la fonamentació jurídica, - el que va portar a error a aquest tribunal -, en constar en el relat de fets provats que els perjudicats van patir lesions. Ara l’Audiència ha de resoldre els recursos d’apel·lació interposats contra la sentència d’instància del 16 de desembre de 2015 dictada pel Jutjat Penal nº 1 de Manresa.  

El president de Som Identitaris (SOMI) i regidor a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, que ja va manifestar al seu dia que recorreria la sentència de l’Audiència, ha manifestat que “celebra la nul·litat de la sentència, ja que això significa que no se’l tornarà a jutjar per un fets que ja va ser jutjat i absolt per la Jutgessa María Gloria Pérez, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa”.

En aquest sentit, el president de SOMI, ha dit que “un cop més han quedat en evidència les declaracions de l’advocat Iborra, que va manifestar que aquesta sentència no es podia recorre perquè era ferma”.

Anglada ha afegit un cop més que “tot plegat havia estat una conxorxa i un muntatge promogut conjuntament per la CUP i diferents associacions magrebines per iniciar una caça de bruixes per tal de desacreditar-lo i destruir-lo políticament davant la societat”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 5 de desembre de 2016

Noticies relacionades en altres mitjans de comunicació

e-noticies.cat, 07/12/2016; Anglada se'n surt de tots els embolics judicials 

www.vilaweb.cat, 05/12/2016; Anglada no haurà de tornar a judici per la presumpta agressió a dos joves de Vic l’abril de 2012

www.aldia.cat, 05/12/2016; Anglada no haurà de tornar a judici per la presumpta agressió a dos joves de Vic l’abril de 2012

www.naciodigital.cat, 05/12/2016; Anglada no haurà de tornar a judici per la presumpta agressió a dos joves de Vic l’abril de 2012

www.directe.cat, 05/12/2016; Anglada no haurà de tornar a judici per la presumpta agressió a dos joves de Vic l’abril de 2012

www.blogxavierrius, 05/12/2016; L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA ANUL·LA LA SENTÈNCIA QUE OBLIGAVA A REPETIR EL JUDICI PER LES PRESUMPTES AGRESSIONS A LA PLAÇA DE VIC D'ABRIL DE 2012.

www.lagaceta.eu, 09/12/2016; Anglada gana: Absuelto en todos sus juicios 

 

Visto 4680 veces Modificado por última vez en Lunes, 12 Diciembre 2016 17:30