Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 25 Enero 2017 09:10

L’Audiència absol definitivament Anglada d’unes presumptes agressions de l’any 2012 a tres nois, un d’ells d’origen magrebí

Valora este artículo
(273 votos)

Anglada: L’única cosa que perseguien aquest indesitjables antisistemes de la CUP i els col·lectius de magrebins d’Osona  era deteriorar el meu honor”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

l’Audiència Provincial Secció 8 Penal (Barcelona), ha absolt finalment a Josep Anglada, president de Som Identiaris (SOMI) i actual regidor de Plataforma Vigatana (PLVI) a l’Ajuntament de Vic, d’un presumpte delicte contra la integritat moral i de dos faltes de lesions.

Els fets objecte de disputa es remunten a la primavera del 2012 quan presumptament Josep Anglada hauria insultar tres joves i n’hauria agredir dos a la Plaça Major de Vic, un d’ells d’origen magrebí.

La sentència de l’Audiència Provincial ratifica l’auto emès el 16 de desembre de 2015 per la jutgessa María Gloria Pérez, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa, que va absoldre el regidor de l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, com autor penalment responsable d’un delicte.  

L’Audiència justifica l’absolució d’Anglada perconsiderarque estem en la present causa davant d'una sentència absolutòria basada fonamentalment en proves personals (testificals), amb la qual cosa aquest tipus de sentències no poden ser revisades pel tribunal d'apel·lació, ja que en la mateixa manca de la immediatesa judicial de la que si ha disposat el jutge d'instància.

En la sentència es fa constar l’auto de la jutgessa que va considerar més creïbles les declaracions de l’acusat Josep Anglada, de la Sra. Rosa Maria Llandrich, de la seva esposa Olga Parra i d’Ignasi Mulleras així com la de la Sra. Maria Mercè.  

La sentència també considera que amb les proves practicades en l'acte del judici oral no s'ha destruït la presumpció d'innocència d'Anglada, (en no haver-se acreditat que va ser ell qui causés les lesions sofertes per Enric Cano i Mohamed EL Yachoud, ni que el denunciat hagués escopit a terra cridant-los "PUTOS MOROS" a Enric Cano, a Mohamed EL Yachoud i a Francesc Doblas.

Finalment, la sentència diu que "han de desestimar i desestimem el recurs d'apel·lació interposat per la representació processal d’Eric Cano, al qual s'ha adherit el fiscal, contra la sentència dictada pel Jutjat penal nº 1 de Manresa, amb data 16 de desembre de a 2015; i en conseqüència hem de confirmar i confirmem aquesta sentència absolutòria per Josep Anglada".

Anglada que no para de guanyar judicis i, com diuen molts, que com els gats sempre cau dempeus, ha celebrat l’absolució per part de l’Audiència provincial com una gran “victòria”.

En aquest sentit, Anglada ha manifestat “sentir-se content, perquè malgrat han hagut de passat quasi bé 5 anys d’aquells fets, la justícia ha restablert la seva honorabilitat i la seva innocència davant d’uns fets que ell mai havia comès”.

Angladaha afegit “malgrat les acusacions falses per part de l’advocat cupaire, Toni Iborra, i de diferents col·lectius magrebins i antisistemes, ha quedat demostrat que tot era una caça de bruixes per intentar desprestigiar-lo davant l’opinió pública”.

Finalment, el líder identitari ha lamentat que “aquest assumpte orquestrat pels antisistemas de la CUP i pels col·lectius magrebins de la comarca d’Osona tingués la repercussió que va tenir a la ciutat de Vic, quan s’ha demostrat finalment que l’única cosa que perseguien aquest indesitjables era deteriorar el seu honor”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 25 de gener de 2017 

Noticies relacionades en altres mitjans de comunicació

www.lasvocesdelpueblo.com, 25/01/2017; Absuelven definitivamente a Anglada por presuntas agresiones a un magrebí en 2012

http://xavier-rius.blogspot.com.es/ , 25/01/2017; L'AUDIÈNCIA TANCA DEFINITIVAMENT EL JUDICI PELS FETS OCORREGUTS A LA PLAÇA DE VIC EL 22 D'ABRIL DE 2012 I DÓNA PER BONA L'ABSOLUCIÓ DE JOSEP ANGLADA

elpuntavui.cat, 26/01/2017; L'Audiència de Barcelona absol Josep Anglada

http://www.naciodigital.cat/osona , 26/01/2017; L'Audiència absol definitivament Anglada pels fets de la plaça Major de Vic el 2012

Visto 3345 veces Modificado por última vez en Viernes, 27 Enero 2017 17:11