Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 06 Febrero 2017 00:00

Plataforma Vigatana és l’únic partit que va votar en contra la moció “Casa nostra, casa vostra”

Valora este artículo
(233 votos)

Anglada: “Mentre a tota Europa està canviant l’opinió pública sobre els refugiats, aquí fem un concert benèfic al Sant Jordi per acollir tothom”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest del passat dimecres va estar marcat per l'aprovació del nou Pla de Joventut i per les dues mocions que es van presentar. La primera de les mocions tractava sobre l'adhesió al manifest "Casa nostra, casa vostra". I la segona per destinar la recaptació de les multes de les illes de vianants al comerç de proximitat.

Tots els grups van aprovar el pla local de joventut. Recull 1.500 aportacions i 130 propostes de joves, polítics i professionals del sector. Josep Anglada de Plataforma Vigatana va explicar que “era un projecte beneficiós per la ciutat i positiu”. "Ara el que cal és treballar des de la proximitat" va dir, "està en les nostres mans desenvolupar-ho".

El ple va aprovar amb el vot de tots els grups, a excepció de Plataforma Vigatana, la primera moció de suport als refugiats i al manifest “Casa nostra, casa vostra”. Anglada va justificar el seu vot en contar argumentant que “la immigració ha esdevingut i esdevé un dels principals motius de preocupació dels vigatans”, i va afegir que “mentre a tota Europa està canviant l’opinió pública sobre els refugiats, aquí fem un concert benèfic al Sant Jordi per acollir tothom”. Anglada va afegir que “mocions com aquestes només fan que enfortir la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals del 2019”. Finalment,Anglada va dir que “és una vergonya penjar una pancarta en un lloc visible d’un equipament municipal amb l’eslògan volem acollir més Immigrants”. 

La segona moció no va prosperar perquè l’equip de govern –format per PDeCAT, PSC, Unió i Reagrupament– hi va votar en contra. Només ERC i Capgirem hi van donar suport, mentre que Vic per a Tots i Plataforma Vigatana es van abstenir. Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va proposar de fer una comissió específica per tractar el comerç, ja que "no s'ha de solucionar amb una moció", i va afegir “el que cal es replantejar-nos seriosament si cal mantenir les càmeres de control d’accés a aquestes tres illes de vianants”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de sis. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 6 de febrer de 2017

Visto 2408 veces Modificado por última vez en Sábado, 18 Febrero 2017 09:37

Medios