Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 27 Febrero 2017 07:58

Article d’opinió publicat El 9 Nou, el dilluns 27 de febrer de 2017. Jo no vull acollir

Valora este artículo
(281 votos)

Anglada: “Ha de ser legítim que hi hagi gent que estiguem en contra de papers per a tothom sense haver-nos de sentir tot el dia acusacions de xenofòbia o de racisme.

Osona creix en població pels nous immigrants arribats a Vic. El nostre municipi comptava l’any 2015 amb 42.498 habitants censats en el padró municipal. L’any 2016 Vic va créixer en 789 habitants (1,8%) i va passar a tenir-ne 43.287.

En l’últim ple celebrat a Vic es va aprovar amb el vot de tots els grups, a excepció de Plataforma Vigatana, una moció de suport als refugiats i al manifest “Casa nostra, casa vostra”. Aquesta moció tenia com a objectiu fer una crida a les institucions catalanes a actuar definitivament davant la situació de l’anomenada “crisi migratòria” perquè Catalunya sigui terra d’acollida. I jo em pregunto: no tenim ja prou immigrants a la nostra ciutat? Encara hem d’acollir més immigrants?

Els partits del consistori vigatà continuen practicant el bonisme vers la immigració sense donar-se compte que estan en total contradicció amb el que pensa la majoria de vigatans. Estaria bé que aquests que defensen l’acolliment de més immigrants es preguntessin el perquè aquests no els acullen les riquíssimes monarquies àrabs del Golf, per posar un exemple. O si la immigració de casa nostra respecta la democràcia parlamentària, la separació de poders, la igualtat de sexes, el respecte a la dona i als homosexuals? Em sembla tan legítim que hi hagi gent que, per motius ideològics, hi estigui a favor. Però també ha de ser legítim que hi hagi gent que hi estiguem en contra sense haver-nos de sentir tot el dia acusacions de xenofòbia o de racisme.

Plataforma Vigatana hi va votar en contra perquè ningú ens pot assegurar que es faci un control sobre la procedència d’aquestes persones per evitar l’entrada de terroristes islàmics radicals, i per no estar d’acord que l’Ajuntament de Vic destini amb diners de tots els contribuents 800 euros per a la campanya “Casa nostra, casa vostra”, mentre molts ciutadans no tenen per cobrir les seves necessitats.

Jo diria que els partits del consistori vigatà pateixen un excés de confiança en aquest sentit. Es pensen que com es va integrar la immigració dels anys 60 i 70, ara serà el mateix. Un sobiranista i patriota com Heribert Barrera ja va advertir fa una quinzena d’anys que no es pot comparar de cap manera amb la immigració subsahariana o magrebí.

En la meva opinió, posicionaments com aquest no fan res més que enfortir la meva candidatura a les pròximes eleccions del 2019, malgrat m’estampin el títol de xenòfob per no defensar papers per a tothom.

Josep Anglada, portaveu de

Plataforma Vigatana Vic

Visto 2678 veces Modificado por última vez en Viernes, 10 Marzo 2017 16:46