Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 19 Marzo 2017 00:00

ETA anuncia el lliurament d'armes, però no la dissolució definitiva de la banda terrorista

Valora este artículo
(326 votos)

Anglada: “El que ha de fer aquesta banda d’assassins és desarmar-se i dissoldre’s definitivament, i demanar perdó a les víctimes i al conjunt de la societat espanyola”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

Segons han informat fonts institucionals i de la lluita antiterrorista, la banda terrorista  d’ETA havia d’anunciar aquest divendres, a través d'un comunicat, el seu pla de desarmament, amb el qual pretén procedir al lliurament de les armes, després d'haver estat segellant els seus arsenals. El diari francès Le Monde és el que ha avançat aquests plans que, havien de difondre a través de la BBC que procedirà al seu desarmament el proper 8 d'abril. No obstant això, a última hora de la tarda no s'ha produït cap novetat al respecte.

Segons el rotatiu francès, la intenció de la banda terrorista és accelerar d'aquesta manera el procés de desarmament, fins ara paralitzat, després que s'hagi procedit ja al segellat dels seu zulos. Així, ETA donarà un impuls al procés facilitant un llistat de zulos per accelerar el desarmament de la banda, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

El president de Som Identitaris (SOMI) i regidor de l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, que s’ha mostrat prudent davant l’anunci fet per ETA ha assenyalat que “haurem d’esperar el comunicat definitiu d’aquesta banda terrorista per veure la credibilitat d’aquest criminals”. En aquest sentit, Anglada ha insistit en que “no convé deixar-se porta per la propaganda etarra que, en aquesta ocasió com en altres anteriors, no ha complert amb els seus compromisos”.     

Anglada ha afegit que “el que ha de fer aquesta banda d’assassins és desarmar-se i dissoldre’s definitivament, i demanar perdó a les víctimes i al conjunt de la societat espanyola pels crims comesos en el transcurs de tots aquest anys”.

El president de Somi no ha descartat que tot això sigui una maniobra de distracció amb la qual el terroristes pretenen rentar la seva imatge”. “El que espero d’aquest terroristes és que compleixin les seves condemnes i s’esclareixin els crims que encara hi ha per resoldre”, ha conclòs.  

Som identitaris (SOMI)
Vic, 18 de març de 2017

Noticies relacionades en altres mitjans de comunicació

lasvocesdelpueblo.com, 18/03/2017; Anglada: ETA debe “disolverse, pedir perdón a las víctimas y conjunto de la sociedad española”

Visto 2745 veces Modificado por última vez en Domingo, 19 Marzo 2017 07:13