Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 10 Mayo 2017 07:01

Plataforma Vigatana insta al govern municipal la retirada de les càmeres de l’Eixample Morató

Valora este artículo
(250 votos)

Anglada: “Les càmeres han provocat una pèrdua d’un 40% dels ingressos dels comerciants”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat aquest dimecres la modificació inicial de l'ordenança fiscal 19, que modifica el preu públic per a la prestació del servei de les escoles bressol municipals, escola de música, escola de dibuix i casals d'estiu. Concretament, en aquesta modificació es podrà accedir a les bonificacions de les escoles bressol més fàcilment, ja que s'amplien els ingressos d'una unitat familiar per poder-s'hi acollir, és a dir, la tarifació social.

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, també va votar-hi a favor, apuntant que “l'experiència fins ara ha estat positiva”. Amb tot això, Anglada va apuntar que "hem de ser conscients del que hi ha, i el que podem fer".

De les sis mocions que es van presentar, en van prosperar tres. La primera,  d’adhesió al Pacte Nacional del referèndum es va aprovar amb tots els vots dels regidors excepte de Plataforma Vigatana que hi va votar en contra i l’abstenció del PSC. (Llegir noticia a part clicant aquí).

La segona, que va estar aprovada per unanimitat demanava la construcció d’un carril bici que uneixi la capital d’Osona amb Manlleu. Des de Plataforma Vigatana, tot i qüestionar el recorregut, Anglada va dir que “malgrat no sigui el trajecte més idoni pels ciutadans de Vic, no deixa de ser una implantació a la xarxa dels pobles de la comarca d’Osona”.

Plataforma Vigatana i el PDeCat, van impedir que prosperes la tercera moció que demanava la creació d’una taula del tercer sector com a consell assessor d’alcaldia. Anglada va justificar el seu vot en contra al·legant que no tindria cap lògica que tires endavant la moció tenint en compte que ja s’està treballant en aquest Consell Local de Serveis Socials, que aglutinarà a diferents entitats de la nostra ciutat i comptarà amb la participació dels grups municipals .

La quarta, presentada per Plataforma Vigatana demanava la retirada de les càmeres de control de l’Eixample Morató. La moció no va prosperar perquè només hi va votar a favor Josep Anglada, mentre que ERC, que havia liderat en els plens anteriors la seva oposició a les càmeres es va abstenir. El portaveu de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va començar dient que “aquesta situació era una herència de l’antic govern de CiU-ERC, però que aleshores alcalde Vila d’Abadal, es va comprometre a tirar enrere aquets projecte si no funcionava”. En aquest sentit, Anglada va dir que “les càmeres han provocat una pèrdua evident al comerç de la zona, que va quantificar en un 40% dels ingressos, i que diversos establiments han hagut de tancar”.

La cinquena, demanava instar al govern municipal a rebel·lar-se contra la regla de despesa del govern de l’Estat i a la supressió de la taxa de reposició d’efectius en la funció pública. La moció va quedar rebutjada amb els vots a favor de Vic per a tots, ERC-Som Vic i PLV; i els vots en contra de PDeCat-Unió-PSC i Capgirem Vic. Josep Anglada de Plataforma Vigatana, va dir que “aquest plantejaments han generant una gran precarietat, cosa que fa necessària una crida perquè el Govern d’Espanya promogui un canvi urgent en la legislació que permeti cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat”.

La sisena moció presentada per Vic per a Tots va estar retirada.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 7. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 10 de mag de 2017

 

Visto 2227 veces Modificado por última vez en Miércoles, 10 Mayo 2017 08:09

Medios