Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Martes, 13 Junio 2017 00:00

Crispació al ple de Vic entre els cupaires i Josep Anglada

Valora este artículo
(177 votos)

Anglada adverteix a l’alcaldessa: “Mentre el cupaires no es comportin en els plens, els seguirem tractant de radicals i violents”   

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

Ple de tràmit el que es va celebrar el passat dimecres, 7 de juny. Dels 19 dictàmens que constaven al ple, tots es van aprovar, la majoria per unanimitat.

De les quatre mocions que es van presentar, van prosperar les tres. Plataforma Vigatana va retirar la seva al·legant que la presentaria en el pròxim ple. Durant el ple, la crispació entre els cupaires i Josep Anglada va ser constant. Anglada va qualificar constantment de radicals, antisistemes i violents als membres de la CUP. 

La primera, demanava reiniciar els treballs del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l'Ajuntament de Vic. Plataforma Vigatana i PDECAT hi van votar en contra. Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va recordar que “el seu grup municipal havia fet en els transcurs del últims mesos dues preguntes referides el perquè de l’aturada d’aquest nou reglament”, i va afegir que “eren partidaris de la redacció definitiva d’un reglament orgànic municipal, obert, adaptat als nous temps, dinàmic i participatiu”. Tot i estar d’acord enreiniciar els treballs tant Reglament Orgànic Municipal com del Reglament de Participació ciutadana, hi va votar en contra per considerar que “els acords de la moció s’haurien de tractar a la corresponent comissió”.  

La segona moció que demanava fer efectiu l'avís a la població sobre la superació d'ozó troposfèric en el llindar d'informació a la zona de qualitat de l'aire de la plana de Vic va estar aprovada per unanimitat. El portaveu de Plataforma Vigatana va recordar que “Vic, juntament amb Barcelona, el Vallès i el Baix Llobregat, son les zones més contaminades de Catalunya”. En aquest sentit, Anglada va dir que “tot i que  des de l’Ajuntament ja es prenen les mesures necessàries, eren partidaris de que quantes més mesures es prenguin per controlar el efectes negatius que comporta  l’ozó troposfèric molt millor per a tothom”.  

També es va aprovar la darrera moció on es demanava la creació d’un protocol contra les agressions sexistes en els grans esdeveniments d’oci o festius a Vic. Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va dir que “qualsevol mesura que garanteixi més seguretat per tal d’evitar les agressions sexistes serien benvingudes pel seu grup municipal”, i va afegir que “no calia escatimar esforços des de les pròpies administracions alhora de fer qualsevol  campanya de prevenció i lluita contra les agressions sexistes”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 8. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 12 de juny de 2017

Visto 2340 veces Modificado por última vez en Martes, 13 Junio 2017 06:05

Medios