Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 02 Enero 2023 08:00

El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023

Valora este artículo
(175 votos)

Anglada: “Que el primer català de l’any es digui El Zakaria ens hauria de preocupar”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

El Zakaria ha estat el primer nadó català en néixer aquest 2023. Ho ha fet a l’Hospital de Palamós pocs segons després de la mitjanit, quan encara sonaven les campanades. El nen ha pesat 3,180 kg i els seus pares són la Meryem i el Mohamed, veïns de Palafrugell.

El següent en néixer ha estat el Yousaf, a les Terres de l’Ebre. Ha nascut a les 00:04 a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares, la Khadija i l’Ahmed, són veïns de l’Aldea.

A Barcelona ciutat s’ha hagut d’esperar fins les 00:51 hores perquè naixés el primer barceloní de l’any. Ha sigut l’Abdul Jabbar, fill de Tanzilia i l’Amirgul, del Kirguizistan. L’infant ha nascut sa a l’Hospital del Mar i ha pesat 3,872 kg.

A Lleida, el primer nadó ha estat el Pau, que ha nascut a les 2:15 de la matinada a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 kg. Els seus pares són l’Íngrid i el Carlos, de les Borges Blanques.

A Tarragona, la Yasmin ha estat la primera en néixer. Ho ha fet a les 02.59 hores al Pius Hospital de Valls amb un pes de 3,415 kg. Els seus pares són la Najat i l’Slimane i es tracta de la quarta filla de la família.

El primer nadó que ha nascut aquest any 2023 a la comarca d’Osona ha estat a Manlleu i es diu Mouhamed Amin Chaouch El Idrissi i els seus pares són Saida El Idrissi i Omar Chaouch.

“Que el primer català de l’any es digui El Zakaria ens hauria de preocupar”. Aquestes han estat les primeres paraules del president de Som Identitaris (SOMI), Josep Anglada i candidat a l’alcaldia de Vic al assabentar-se que el primer nadó de l’any a Catalunya sigui d’origen immigrant.  

El president de SOMI insisteix en que “és molt preocupant que la majoria de naixements a Catalunya tots siguin d’origen immigrant i no d’origen autòctona, ja que això a la llarga ens portaràsens dubte a unes conseqüències nefastes per a la nostra cultura i identitat”.

Finalment, el líder de SOMI, ha dit que “cal apostar per una política de natalitat que inclogui mesures institucionals com  dissenyar i impulsar polítiques familiars encaminades a la reversió de la tendència descendent de la natalitat”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 2 de gener de 2023

Visto 2254 veces Modificado por última vez en Lunes, 02 Enero 2023 08:17