Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 28 Junio 2023 00:00

(Conté Vídeo) Entrevista a Josep Anglada publicada a e-noticies

Valora este artículo
(197 votos)

Josep Anglada: “Jo vaig ser el primer a trencar el tabú de la immigració”  “Cal acabar amb els empadronaments fraudulents”

El regidor de Vic Josep Anglada va ser el primer a parlar de la immigració en campanya electoral ara fa vint anys. Després, al capdavant de la desapareguda Plataforma per Catalunya, va estar a punt d'entrar al Parlament amb 75.000 vots el 2010. I l'any següent, en van obtenir 65.000 a les municipals amb una seixantena de regidors.

Ara acaba de tornar amb dos regidors al capdavant de SOMI (Som Identitaris): ell i Marta Riera. Amb gairebé els mateixos vots que el PSC i havent deixat fora del consistori al PP i Vox.

En aquesta entrevista, feta a la capital d'Osona, es reivindica: “Jo vaig ser el primer a trencar el tabú de la immigració”. “Tant a Catalunya com a Espanya”, afegeix en una al·lusió tant a Vox com a Aliança Catalana a Ripoll.

Explica que, el 2003, ell proposava “un millor control de la immigració” i “millor seguretat ciutadana”. "Ara tots dos estan a l'ordre del dia", recorda.

Tot i que s'ha moderat en aquest tema. Parla més de seguretat ciutadana que d'immigració, tot i que està convençut que el tràfic de drogues a Vic està en mans de magribins.

“Ja no soc l'Anglada guerriller”, reconeix. Tot i que insisteix que “les coses s'han de fer ben fetes”. Fins i tot es defineix com a “nacionalista català però no independentista”.

Explica que "els ajuntaments, per desgràcia, no tenen competències en matèria d´okupacions". Però que “no pot ser que un okupa entri en un habitatge i no se'l pugui fer fora”.

També denuncia que “la llei diu que l'ajuntament ha d'empadronar immigrants il·legals” i que, a Vic, no és que hi hagi “pisos pastera” és que, assegura, hi ha fins i tot “naus pastera”.

“El que no pot ser és empadronar immigrants il·legals, en el moment que estan empadronats tenen tots els avantatges en ajudes socials, escoles, hospitals”, afirma. "Cal acabar amb els empadronaments fraudulents”, afegeix.

Sobre l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, el felicita perquè “ha tret un resultat magnífic, espectacular i merescut” però adverteix que “no podrà anar a desocupar un habitatge perquè la llei no ho permetrà”.

I sobre la nova alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, d'Aliança Catalana, que “li desitjo el millor”, però adverteix que “li faran molt la punyeta”. “No la deixaran respirar”, continua.

A continuació podeu veure l'entrevista completa:

e-noticies.cat, 25/06/2023; Jo vaig ser el primer a trencar el tabú de la immigració

Visto 2146 veces Modificado por última vez en Martes, 29 Agosto 2023 05:43

Medios