Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 22 Julio 2023 00:00

(Conté vídeo) SOMI vota en contra el cartipàs de sous dels càrrecs electes i dels eventuals

Valora este artículo
(196 votos)

Anglada: “Els sous dels càrrec eventuals seriem partidaris que es dediquessin a la creació d’una Unitat Especial de la Guàrdia Urbana per tal de revertir la inseguretat que hi ha als carreres”

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

El primer ple de la nova legislatura 2023-2027, que es va celebrar dilluns a la tarda, va estar marcat per la definició del nou cartipàs municipal, que fixa, entre altres, l’estructura de l’organització i administració locals, així com les delegacions genèriques i específiques a cadascun dels regidors de l’equip de govern i els sous dels càrrecs electes i dels eventuals.

El cartipàs va tirar endavant gràcies a l’abstenció del partit socialista. SOMI, ERC, la CUP i  Vic En Comú Podem hi van votar en contra.

Pel que fa al sous, el portaveu de SOMI a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada,  va dir que “no podem estar d’acord amb el cartipàs que ens ha proposat l’equip de govern, ja que considerem que les retribucions haurien d’haver estat molt més moderades”. El líder deSOMI també va aprofitar l’ocasió per reclamar el projecte de govern acordat entre JuntsxCat i Ara Vic. En aquest sentit, Anglada var dir “mostrar-se sorprès per la falta de negociació del grup polític Ara Vic, ja que tan sols varen negociar càrrecs, retribucions i dedicacions”.

Pel que fa a les dedicacions,Anglada va dir que“els hi semblava molt bé que l’alcalde hi tingues una dedicació del 100%, però que no veien necessari tenir 5 regidors amb una dedicació del 100% i cobrant un sou de 60.000 euros”. Anglada va acabar aquesta intervenció mostrant-se sorprès per la manca d’intervenció de Xavier Farrés davant els comentaris rebuts per part de tots els grups de l’oposició.

Pel que fa als càrrecs eventuals, Anglada va dir que “no posaven en dubta la capacitat dels càrrec eventuals, però considerem que comptar amb set persones per assessorar l’alcalde de l’Ajuntament de Vic és del tot exagerat”. En aquest sentit, el portaveu de SOMI va dir que “les retribucions d’aquest càrrec eventuals, seriem partidaris d’invertir-los amb la creació d’una Unitat Especial de la Guàrdia Urbana per tal de revertir la inseguretat que hi ha als carreres i places, a les sortides de les escoles i per acabar amb el tràfic de droga que hi ha a la nostra ciutat”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 22 de juliol de 2023

Visto 2167 veces Modificado por última vez en Sábado, 22 Julio 2023 04:05

Medios