Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 30 Julio 2023 00:00

(Conté vídeo) L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic es nega a regular l’ús dels patinets elèctrics

Valora este artículo
(207 votos)

Anglada: “És trist que l’Ajuntament de Vic tingui una ordenança que no la fa complir”

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

El darrer ple del curs polític abans de les vacances i la primera sessió ordinària a l’Ajuntament de Vic es va centrar en els precs i preguntes.

El ple també va comptar amb dues mocions presentades. Per una banda, la moció presentada pel grup municipal SOMI sobre la regulació de l'ús de bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.

Anglada va defensar la moció dient que “havien portat aquesta proposta al ple per regular l'ús de bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal perquè aquesta és una, d’entre d’altres preocupacions, un assumpte que preocupa molt als ciutadans de Vic”. En aquest sentit, Anglada va assegurar que “ningú pot negar que cada vegada és més freqüent a Vic l'ús de patinets elèctrics o vehicles de mobilitat personal (VMP) per desplaçar-se pel municipi, i en la majoria dels casos  circulen per la vorera, sense casc, a altes velocitats i fins i tot diverses persones al mateix vehicle amb el perill que això comporta”. Finalment, Anglada va demanar que “s’impulsés una ordenança municipal que reguli legalment la utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) i garanteixi la circulació per millorar la seguretat i la convivència entre vianants i altres usuaris de la via pública”, 

La moció no va prosperar, ja que va tenir els vots a favor del grup de SOMI, els vots en contra d’ERC, CUP i PSC i l’abstencióde JuntsxCAT i Ara Vic.

D’altra banda, el grup municipal VECP va presentar una moció, en aquest cas, en defensa de la llengua davant del atacs i la censura de l’extrema dreta, que va rebre el suport de tots els grups municipals.

Des del grup municipal SOMI, Marta Riera, va exposar que “no s’ha de presumir de democràcia, Catalunya no té sentit sense la seva llengua”. En aquest sentit, Riera va dir que “la nostra parla és un dels pilars fonamentals del nostre país”, i va afegir “ens agradaria poder dir països de llengua catalana i no Països Catalans”. Finalment, Riera va alertar que “la nostra llengua està amenaçada i des de SOMI sempre hem defensat i defensarem la llengua catalana”.

En l’apartat de prec i preguntes, el grup municipal Som Identitari en va fer-ne 7: Quin cost ha tingut per aquest ajuntament l’ampliació del servei  d'autobusos de la línia 1 i la línia 4  per el dia de les eleccions?;  sobre les Queixes de veïns de el Parc Roca Vinyes, Plaça Osona i Rambla de Josep Tarradellas pels sorolls que es produeixen a altes hores de la nit; quins han estat els motius de que la gent no hagi pogut disposar de la piscina del Club Patí Vic?; Sobre si se sap quins van ser els motius del lamentable accident qui hi va haver el diumenge dia 2 de juliol durant el recorregut del correfoc?  ; la neteja Mercat Passeig de la Generalitat. També va exposar que tenint en compte que el Casal de la Rambla estarà tancat aquest mes d’agost per vacances,  seria possible incloure el dinar del dissabte de les persones que aniran a La Laura o a la Pilarín Bayés? ; i si es podia assegurar que es tancarà definitivament el Mercat Municipal aquest proper dissabte 29 de juliol? 

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 30 de juliol de 2023

Visto 2285 veces Modificado por última vez en Martes, 01 Agosto 2023 07:23

Medios